הצעירים הישראלים שמשקיעים בביטקוין – כבר בגיל 18
התחום החם של עולם הטכנולוגיה אולי סופג הפסדים בימים אלו, אבל ממשיך לרתק את העולם. צעירים ישראלים רבים, לעיתים רק בני 18, משקיעים את מעט הכספים שהצליחו לצבור בעבודות מזדמנות או ממתנות מבני משפחה בטכנולוגיית הבלוקצ'יין, ולא מתרגשים מהירידות בשוק: "קריפטו זה משהו שיכול להתפתח ולצבור ערך, כמו מניות או אומנות"
מלבד אח שלך, מה הסביבה שלך אומרת על ההשקעות בקריפטו?
"הסביבה שלי חושבת שלהשקיע זה טוב, אבל כמו כל השקעה אחרת, צריך להיות מודעים לסיכונים שבדבר, למרות שמדובר בתחום מעניין עם הרבה פוטנציאל. אני לא מודאג מהירידה הנוכחית בשוק כי היו עוד הרבה ירידות קודם לכן, והיו גם הרבה עליות. קריפטו זה משהו שיכול להתפתח ולצבור ערך, כמו מניות או אומנות. כמו כן, יש לי עוד הרבה מה ללמוד".
"אנחנו רואים תופעה הולכת וגוברת של צעירים, גם בגילאי העשרה, שמחזיקים מטבעות קריפטו. הסיבה העיקרית לכך היא הרשתות החברתיות ושלל משחקי האונליין שדורשים מטבעות כאלה ואחרים על מנת להתקדם במשחק", מסביר אברהם הינוך, מנהל חטיבת ה-NFT בחברת הייעוץ WeCcelerate שמהווה מומחה לתחום. "יש כאן גם אידיאולוגיה. דור ה-Z מאוד מאמין בעקרונות הביזור ובשליטה שלו על עצמו, על התכנים שלו ועל פעולותיו. יש כאן אמירה חזקה כנגד גופי הענק השונים. אני מאמין שזה יגדל כשעוד ועוד צעירים ייכנסו לעולם הזה, ובמקביל סף הכניסה יהיה נמוך עוד יותר. כרגע, מותג שלא חושב איך הוא משתלב בעולמות הללו, פשוט יפספס בעוד כמה שנים את הדור הזה".